luni, 29 septembrie 2008

O zi.....din duzina de zile banale

Astazi a ajuns mai devreme la scoala, a stat langa sala de clasa 5 minute intr-o liniste totala pe holul pustiu. Apoi si-a dat seama ca a astepta douazeci de minute langa o usa a unei clase care ar putea fi goala nu era tocmai o idee care sa-i surada. Astfel a intredeschis incetisor usa si cand a vazut profesoara stand la catedra a inchis-o foarte repede bajbaind un "Buna ziua!" auzit doar de ea. Se duse in baia fetelor pentru a se observa in oglinda absolut dezgustator de murdara, dar mirosul de urina proaspata nu a lasat-o sa stea acolo mai mult de 2 minute. Dupa doua ture scurte de hol s-a asezat in ghemuit langa sala ei de clasa si isi scoase un caiet mic si galben, acesta cuprinzand gramatica limbii latine. Nu-i venea sa citeasca prea mult din el deoarece nu-i placea noua profesoara de latina, dar o facu totusi pentru a trece timpul mai usor si pentru ca oricum nu conta ce credea aceasta. Curand dupa aceasta au venit langa ea doua colege.
-Ce faci, Ana? Ce citesti acolo?
-Hmm...ceva pe la latina.
-!?!! De ce? Ne da test ?
-Nu. Trebuia?
Si pleaca afara.
Ana pur si simplu nu intelegea uneori unele persoane. Ea era aproape singura din clasa careia ii placea latina. Ceilalti o considerau inutila si grea. Ei cu siguranta, ii placea mai mult decat matematica, fizica sau chimia. Se suna in sfarsit, de iesire. Intra in clasa, isi lasa ghioadanul si se duce pe holul pe cat de linistit in urma cu 10 min, pe atat acum de aglomerat si de zgomotos. Era plictisita de aceleasi fete triste, stresate sau exagerat de vesele, ale unor persoane total ignorante. Ziua trece greu, dar sigur. In final se mai inveseleste, datorita trifoilor cu 4 foi de la scoala. Merge cu metroul , zareste din nou acel cuplul atat de dragut, din nou ramane uitandu-se la ei, dupa ce ii saluta desigur. La Unirii ea si V. se intalnesc cu niste colegi de la o alta clasa de a 10-a. Ana le-o prezinta pe Betty cea Lanoasa. Raman uitandu-se cam ciudat. Uneori ii placea la nebunie sa faca asta: sa ii socheze numai de dragul de a le vedea fetele. S-a mai dus o zi, e vremea temelor.

Oare maine va avea loc acel eveniment misterios la care spera ea sau va fi din nou o zi banala?
Oare cerea atat de mult? Isi dorea doar ceva simpatic in viata ei. La fel cum ea era mereu vesela asa sa fie si altcineva in jurul ei. Cineva gata sa o surprinda, dar pe ea nu o surprindeau prea multe pentru ca aceste "multe" nu se intamplau. Si-ar fi dorit o viata plina de evenimente spectaculoase la fiecare pas, persoane interesante care sa o aprecieze ca pe un trifoi cu 4 foi ce este, dar acestea uneori intarziau sa apara, nimeni nu se gandea prea mult la ea si nimeni nu-si dadea seama de dorinta ei aceasta atat de bine ascunsa. Poate intr-o zi se va intampla si asta, doar daca asa e scris sa fie.

Niciun comentariu: